Bij Nynke & Blom is van 30 oktober tot en met 15 januari de Kattententoonstelling te zien. Er is werk van de volgende zes kunstenaars te bewonderen: Karin van Berne, Corina Blom, Tineke Fischer, Tjeerd Landman, Agnes Schwerwacher en Nynke Venema.
De kat is voor kunstenaars al eeuwen een grote bron van inspiratie, zo ook voor deze kunstenaars.
Van Berne verdiepte zich in kattendromen: vissen! Blom vond de quote van Albert Einstein: “Time spent with cats is never waisted.” een mooi uitgangspunt om haar Loekie in allerlei houdingen te bekijken. Tineke Fischer schilderde Charles Baudelair gepersonifieerd als naaktkat: een nachtdier dat ’s nacht op pad gaat om prooien te vangen. Tjeerd Landman schilderde zijn kat in prachtig huiselijk licht en Agnes Schwerwacher maakt haar katten op bijzondere (zeil)doeken in expressieve, kleurrijke kwaststreken. Nynke Venema laat via een videoscherm haar One Line Cat zien.
De kattententoonstelling is te bezoeken op zondagen van 13:00-17:00 bij Nynke & Blom aan de Kerkewal 24 in Gorredijk. In de kerstvakantie zijn Nynke & Blom misschien wat vaker geopend, check daarvoor de site of houdt Instagram in de gaten. (Ook geopend op afspraak)
Back to Top