Oproep thema expositie “Fluke”
Een “Fluke” is een toevalstreffer. Het vinden van iets bruikbaars op een onverwacht moment.
Zoals Alexander Fleming de penicilline uitvond toen hij zijn laboratorium opruimde en zag dat een schimmel op een kweekplaat met stafylokokken bacteriën een zone had waarin de bacteriën niet groeiden. Of de potentie verhogende werking van Viagra dat eigenlijk ontwikkeld werd als medicijn tegen Angina Pectoris. Bij biljart en snooker wordt ook wel de term “Fluke” gebruikt voor onverwachte winst zonder dat dit zo bedoeld was.
In de kunst ontstaan soms de indrukwekkendste dingen door toeval. Hiernaar zijn wij op zoek. We zoeken niet alleen de resultaten maar ook het euforische gevoel dat dit soort toevalstreffers je kunnen geven.
Je kunt je ideeën, schetsen, of werk dat toevallig al goed past insturen vóór één oktober naar nynkeenblom@gmail.com. Twee weken later hoor je of je werk geselecteerd is om mee te doen met de expositie die duurt van 20 november tot en met 16 januari.
Deelname is gratis,kosten voor brengen en halen zijn voor jezelf, bij eventuele verkoop vragen we 20% commissie, het werk is inpandig verzekerd, wij verzorgen pr en expoboekje.
Back to Top